Κινητοποίηση ΟΙΚΙΠΑ κατά του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου

Συμβολική διαμαρτυρία  για το περιβάλλον έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Γεωργίου από μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας.

 Η δράση  έγινε κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για το περιβάλλον που θα γίνει αύριο Τρίτη 5/5

 Το ψευδεπίγραφο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, μόνο εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας δεν κάνει, θέτοντας το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας σε πρωτοφανή κίνδυνο, καθώς για πρώτη φορά, μεταξύ άλλων: 

•             Υποβαθμίζονται οι φορείς διαχείρισης και φύλαξης προστατευόμενων περιοχών.

•             Ανοίγει ο δρόμος για λατομεία, ξενοδοχεία κλπ σε περιοχές Natura 2000!

•             Γίνεται απόπειρα νομιμοποίησης χιλιάδων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις και ρέματα με αντισυνταγματικές ρυθμίσεις.

•             Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  καθίστανται διακοσμητικές. Θα γίνονται από ιδιώτες, που θα επιλέγει και θα πληρώνει ο …επενδυτής.

•             Επιτρέπονται ρητά οι εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσα σε ζώνες διαχείρισης οικοτόπων και ειδών.

•           Οι εταιρίες  εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων μπορούν να χρησιμοποιούν  εκτάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα νομικά πρόσωπα αυτών, χωρίς να απαιτείται η συναίνεσή τους   

 Οι σημερινές κινητοποιήσεις  στην Πάτρα, την Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα κατά του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου είναι μόνο η αρχή

 Ο αγώνας του οικολογικού κινήματος τώρα ξεκινάει, για να αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική πανδημία που σπέρνει η κυβέρνηση, στο όνομα της ανάπτυξης!