20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΙΠΑ

Η ΟΙΚΙΠΑ γιόρτασε στις 7 και 8 Απριλίου τα 20χρονα γενέθλιά της με μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση λόγου με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση και κοινωνικά κινήματα» και με τη συνεστίαση που έγινε στο κέντρο «Λαδάδικο» των Βραχνεϊκων με τη συμμετοχή ερασιτεχνικής ορχήστρας μελών και φίλων.

Η εκδήλωση λόγου έγινε την Παρασκευή 7 Απριλίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου, με ομιλητές το Μανώλη Γλέζο, το Μιχάλη Μοδινό και τον Τάσο Κορωνάκη.

Τους ομιλητές παρουσίασε ο συντονιστής της συζήτησης Θωμάς Κουτρούμπας ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης της ΟΙΚΙΠΑ και στα στοιχεία που συνέβαλαν στην 20χρονη συνέπεια και συνέχεια της δράσης της.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παρουσίασε στη συνέχεια τόσο τις αρχές και τους στόχους της Κίνησης όσο και τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της στα προβλήματα της πόλης και του νομού.

(Ολόκληρη η εισήγηση στη συνέχεια).

Πρώτος ομιλητής ο γνωστός όχι μόνο για την αντιστασιακή του δράση αλλά και για τους αγώνες του για τα κοινωνικά δικαιώματα Μανώλης Γλέζος.

Μίλησε για τις επιπτώσεις της παγκοσμιοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά μετονόμασε την παγκοσμιοποίηση, στους λαούς του πλανήτη.

Ο Μιχάλης Μοδινός αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του Οικολογικού Κινήματος στην σημερινή συγκυρία και ο Τάσος Κορωνάκης εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ μίλησε για το Κίνημα αντίστασης που διαμορφώνεται σ’ ολόκληρο τον πλανήτη απέναντι στην παγκοσμιοποίηση καθώς και στην επικείμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που θα γίνει στην Αθήνας στις …. και …. Μαϊου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωσή μας. Ο Βουλευτής Αχαϊας κ. Νίκος Νικολόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Γιάννης Δημαράς και Τάκης Γκίκας.

Στο διάλειμμα της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά που ευγενικά πρόσφερε για την εκδήλωσή μας ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τον οποίο και ευχαριστούμε.