Έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ με θέμα: «Μνημεία και φύση»

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ

Η ΟΙΚΙΠΑ συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχημένων εκθέσεων φωτογραφίας των τελευταίων χρόνων, καλεί και φέτος τους «εραστές» της φωτογραφικής τέχνης να πάρουν μέρος στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Μνημεία και φύση».
Φετινός μας στόχος να παρουσιάσουμε, όσο γίνεται περισσότερο, το πώς η φύση «στολίζει» και αναδεικνύει τα αρχαία, βυζαντινά και νεότερα μνημεία της Ελλάδας μας. Θυμηθείτε το στιχάκι «Στο ρημαγμένο παρεκκλήσι της άνοιξης το θείο κοντύλι εικόνες έχει ζωγραφίσει με τ’ αγριολούλουδα τ’ Απρίλη… από το ποίημα «Εσπερινός» του Γ. Δροσίνη, πάρτε τη μηχανή σας ανά χείρας και αποτυπώστε τα μνημεία μας «αγκαλιασμένα» με την ελληνική φύση!
Η παρουσίαση των φωτογραφιών θα γίνει, όπως και τις προηγούμενες φορές, στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.
Οδηγίες για τη συμμετοχή
Στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε ερασιτέχνης φωτογράφος στέλνοντας από 1 έως 5 φωτογραφίες, από τις οποίες θα εκτεθούν οι καλύτερες και οι οποίες θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή αξιολόγησης. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να έχουν υδατογράφημα ή πλαίσια και πρέπει να προέρχονται από μία και μοναδική αρχική λήψη.
Η αποστολή των φωτογραφιών θα γίνει σε ψηφιακή μορφή και σε αρχεία .jpeg. Το όνομα του αρχείου κάθε φωτογραφίας πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και την τοποθεσία της λήψης της φωτογραφίας. Όποια φωτογραφία δεν πληροί οποιοδήποτε από τα ανωτέρω κριτήρια δεν θα ληφθεί υπόψη.
Οι φωτογραφίες θα πρέπει είτε να σταλούν με e-mail στο oikipa@ otenet.gr, είτε να παραδοθούν σε ψηφιακή μορφή (cd-dvd) στα γραφεία της ΟΙΚΙΠΑ Σαχτούρη 64, Πάτρα μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2610-321010, 7-9 μ.μ., από Τρίτη-Παρασκευή.