Καθαρίσαμε και ομορφύναμε τον Κήπο του Σκαγιοπουλείου!

D1

Η δράση της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. στο φετινό Let’s do it Greece!

Ο πολύτιμος ανοικτός χώρος πρασίνου του Σκαγιοπουλείου ήταν ο φετινός στόχος της δράσης της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, στα πλαίσια της διεθνούς δράσης καθαρισμού δημόσιων χώρων «Let’s do it Greece!».

Αξιοποιώντας και την προεργασία των Δημοτικών Υπηρεσιών, που είχαν κόψει τα ψηλά χόρτα και κάποια ξερά κλαδιά, τα μέλη και οι φίλοι της ΟΙΚΙΠΑ «ξετρυπώσαμε» ένα σωρό θύλακες φανερών και κρυμμένων στα χόρτα σκουπιδιών στο χώρο της παιδικής χαράς και του Κήπου του Σκαγιοπουλείου, με αποτέλεσμα να γεμίσουμε 50 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων με σκουπίδια και φυτικά υπολείμματα καθώς και 25 με ανακυκλώσιμα.

Μαζί μας ήταν μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής του Σκαγιοπουλείου (με τον οποίο μας ενώνουν και κοινοί αγώνες για τη διατήρηση της ακεραιότητας του πάρκου), μικροί μαθητές από την Περιβαλλοντική Ομάδα του 9ου Γυμνασίου Πατρών, οι οποίοι υλοποιούν πρόγραμμα με θέμα «Ενεργός πολίτης και Περιβάλλον», με δύο καθηγητές τους. Επίσης συμμετείχαν και εθελοντές της ομάδας Ε, Σαμαρείτες,  παιδιά του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος και η Ομάδα ενεργών αυτοδυτών Πάτρας.

Σημειώνουμε ότι δεν αρκεστήκαμε μόνο στον καθαρισμό, αλλά προχωρήσαμε και σε κάποιες στοιχειώδεις επισκευές σε παγκάκια, τα οποία και βάψαμε, όπως και μεταλλικά μόνιμα παιχνίδια.

Ελπίζουμε οι μικροί μας φίλοι να χαρούν ακόμη περισσότερο τον πολύτιμο αυτό χώρο και ο Δήμος, μετά και τη συγκρότηση του ΔΣ του Ιδρύματος, να διατηρήσει μόνιμα την καλή του εικόνα και λειτουργική του κατάσταση.

Επισημαίνουμε επίσης την αυξανόμενη απήχηση των εθελοντικών δράσεων από ομάδες πολιτών στα πλαίσια του «Let’s do it Greece!» και συγχαίρουμε όσους έλαβαν μέρος. Η εθελοντική φροντίδα των δημόσιων χώρων μας είναι μια ουσιαστική κοινωνική προσφορά.

Να σημειώσουμε τέλος ότι χορηγός της δράσης της ΟΙΚΙΠΑ ήταν η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.