Λατομεία Αράξου: να γίνουν σεβαστοί θεσμοί και νόμοι

Τα πρόσφατα επεισόδια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, αλλά και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο γύρω από το θέμα της λειτουργίας των λατομείων Αράξου, μας επιβάλλουν  να υπενθυμίσουμε ορισμένα θεμελιώδη πράγματα για το ζήτημα.
1. Τα προβλήματα εφοδιασμού της αγοράς σε αδρανή υλικά δεν οφείλονται στο επιβαλλόμενο από την περιβαλλοντική νομοθεσία και την στοιχειώδη προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων του γειτονικού χωριού κλείσιμο των λατομείων Αράξου, αλλά στην μακρόχρονη αδικαιολόγητη αδράνεια των αρχών να εξεύρουν άλλη λατομική ζώνη, εκτός ζωνών υψηλής προστασίας.
2. Η πρώτη, επομένως προτεραιότητα σχετικά με το πρόβλημα είναι η ταχεία εξεύρεση και αδειοδότηση νέας λατομικής ζώνης εκτός περιοχών απόλυτης προστασίας
3. . Κάθε πολίτης και κάθε φορέας οφείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να καταδικάσουμε την περιφρονητική και ασεβή για τους θεσμούς «αγανάκτηση» κάποιων ενδιαφερομένων να ανοίξουν τα λατομεία, που εξετράπησαν σε πρωτοφανή λεκτική και έμπρακτη υβριστική συμπεριφορά κατά του νομαρχιακού συμβουλίου κα ιδιαίτερα κατά του ν.σ., και μέλους της ΟΙΚΙΠΑ, Νίκου Τσούκαλη.

Η απαλλαγή της περιοχής της Στροφιλιάς, μιας από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας από μια ιδιαίτερα επιβαρυντική λειτουργία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά στοιχειώδες δημόσιο συμφέρον.