Δημοτική έκταση 33 στρεμμάτων παραμένει αναξιοποίητη

Δημοτική έκταση 33 στρεμμάτων παραμένει αναξιοποίητη, στο έλεος επίδοξων καταπατητών

33stremata

Από αυτοψία της ΟΙΚΙΠΑ διαπιστώθηκε παράνομη διάνοιξη δρόμου και παράνομη σύνδεση ύδρευσης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΩΝ

Να προστατευτεί απ’ τους επίδοξους καταπατητές και να αξιοποιηθεί το δημοτικό κτήμα εκτάσεως 33 στρεμμάτων (ναι τριάντα τριών!!!) που βρίσκεται στην περιοχή Ασυρμάτου (Ραντάρ), ζητήσαμε εγγράφως απ’ το Δήμο Πατρέων με επιστολή μας προς τους τρεις συναρμόδιους αντιδημάρχους (Δημοτικής Περιουσίας κ. Βαφέα, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σιγαλό και Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Λέγκα). Η επιστολή στάλθηκε στα προσωπικά μέιλ των κ.κ. αντιδημάρχων στις 15-2-2012 τα οποία ήταν διαθέσιμα στη γραμματεία μας, αλλά (απ’ ότι προέκυψε εκ των υστέρων) δεν αναγνώστηκε. Τελικά η επιστολή (ξανα)στάλθηκε στις 25-4-2012, ενώ ενημερώθηκε και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΥΑΠ.

Με την επιστολή μας επισυνάψαμε και φωτογραφίες της έκτασης σε μία από τις οποίες φαίνεται αυθαίρετα -κατά πάσα πιθανότητα- διανοιγμένος χωματόδρομος, για εξυπηρέτηση παρακείμενης οικίας, η οποία διαθέτει άλλη, νόμιμη πρόσβαση.  Είναι φανερό πως η Δημοτική Αρχή οφείλει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη της σημαντικής αυτής Δημοτικής έκτασης από κάθε ενδεχόμενο βαθμιαίας καταπάτησης. Κυριότερο τέτοιο μέτρο θα ήταν  η επί του εδάφους οριοθέτησή του με απλά μέσα, χωρίς να θίγεται η προσβασιμότητά του από τους πολίτες και φυσικά  η διερεύνηση της  δυνατότητας μετατροπής του σε χώρο αναψυχής. 

Σε νέα αυτοψία που πραγματοποίησαν μέλη της ΟΙΚΙΠΑ στην περιοχή την Πέμπτη 19-4-2012 διαπιστώσαμε νέα αυθαιρεσία. Ο ιδιοκτήτης της ανωτέρω παρακείμενης οικίας, πραγματοποίησε (παράνομη κατά πάσα πιθανότητα) σύνδεση ύδρευσης της οικίας του από το δίκτυο της ΔΕΥΑΠ που τροφοδοτούσε με νερό πέτρινη βρύση που υπάρχει στο χώρο. Το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα στα τοπικά ΜΜΕ και προκάλεσε την αντίδραση των υπευθύνων αντιδημάρχων οι οποίοι δεσμεύτηκαν νε εξετάσουν άμεσα την καταγγελία μας και να επιβάλουν τη νομιμότητα. 

Η ΟΙΚΙΠΑ στη συνεδρίασή της την Τρίτη 24-4-2012 αποφάσισε να σταλεί νέα επιστολή στο Δήμο (με τον ενδεδειγμένο υπηρεσιακό τρόπο, αυτή τη φορά) και να προτείνει τρόπους συνεργασίας για την ανάδειξη και αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης προς όφελος των συνδημοτών μας με την ενεργό εθελοντική συμμετοχή μελών και φίλων μας.